Glyfosát – problém dnešných potravín

Časy jedla našich prastarých rodičov sú dávno preč. V tých časoch bolo všetko organické a ľudia žili z pôdy. Pôda bola bohatá na minerály a jej produkty boli plné vitamínov a fytonutrientov. Naše jedlo bolo čisté a prirodzené. 

Presuňte sa dopredu na dnešok. 75 % potravín v reštauráciách a na našich regáloch s potravinami obsahuje glyfosát. Glyfosát je chemikália z pesticídov a herbicídov, ktorá je v súčasnosti spájaná s množstvom zdravotných problémov a potravinovej citlivosti. 

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) považovali glyfosát za možného agenta spôsobujúceho rakovinu. Odhaduje sa, že 90 % ľudí má v tele glyfosát. 

Glyfosát je hlavnou chemickou zložkou v Roundup spoločnosti Monsanto. Len tento produkt prináša spoločnosti tržby takmer 2 miliardy dolárov ročne. Pri postreku na organické produkty glyfosát rýchlo zabíja ovocie alebo zeleninu a okolité buriny a škodcov. Pri postreku na geneticky modifikované (GMO) produkty však potraviny ostanú nedotknuté. DNA GMO ovocia a zeleniny je manipulovaná tak, aby odolala týmto chemikáliám, ktoré sa mimochodom nedajú umyť ani uvariť. Natrvalo zostávajú v neekologických potravinách, ktoré jeme. 

Nové štúdie teraz ukazujú, že môže existovať priama súvislosť s intoleranciou glyfosátu a lepku spolu s nespočetným množstvom iných chorôb. Hlavným dôvodom je, že tieto poprašky rozkladajú klky v našom čreve, ktoré sa nazývajú bióm. Tieto drobné klky v tvare prstov chránia náš žalúdok a tvrdo pracujú na absorbovaní živín do nášho systému. Keď sú tieto klky preč, opúšťajú náš tráviaci systém a spodný bióm je zraniteľnejší voči všetkým typom tráviacich problémov. Naše črevo sa často nazýva náš druhý mozog a všetko, čo sa tam deje, ovplyvňuje celé naše telo vrátane imunity, metabolizmu a energetickej hladiny. S menšou odolnosťou a nižším počtom zdravých baktérií sme náchylnejší na zdravotné problémy od rakoviny až po zápalové problémy, ako je artritída a mnohé ďalšie. 

Našťastie, úžasná švédska spoločnosť uviedla na trh program zdravia (Health protocol) , ktorý  pomáha pri obnove zdravého tráviaceho prostredia, kde môžu tieto klky znovu rásť a dostať sa späť, k dôležitej úlohe ochrany nášho čreva. 

S modernými problémami prichádzajú aj moderné riešenia. Ako wellness kouči a zástancovia zdravia sme celkom nadšený, keď niekto čelí týmto problémom priamo a pracuje na tom, aby ich ľuďom pomohol prekonať. 

 Kým sa nám nepodarí zakázať používanie týchto škodlivých chemikálií, môžeme spolupracovať na odstránení glyfosátu a toxínov z našej každodennej stravy výberom organických potravín, kedykoľvek je to možné. Spolu s každodenným užívaním ZINOBIOTIC máme recept na úspech smerom k nášmu cieľu žiť dlhší a zdravší život. 

Neexistuje spôsob, ako sa vrátiť do čias našich prastarých rodičov a ani by sme to nechceli. Ale tak ako oni prekonali svoje prekážky, som presvedčený, že aj my budeme spolupracovať na vytváraní budúcnosti, ktorá bude v našom rýchlom a modernom svete svetlá a zdravá. 

Pre získanie informácií o možnosti zapojenia sa do programu zdravia nás kontaktujte.

Zanechať komentár