Pocíť to dnes, preži to zajtra.

Aj keď nie som veštec a nemôžem zaručiť, čo prinesie budúcnosť, jedna vec je celkom jasná; to, ako sa dnes cítime, je dobrým ukazovateľom toho, čo príde v budúcnosti. Naše emócie fungujú ako náš interný navádzací systém, pokiaľ ide o náš konečný cieľ. 

Už roky existujú knihy a rečníci, ktorí vychvaľujú silu zákona príťažlivosti. To, na čo myslíme dostatočne dlho, sa stáva našou realitou. Aby to bolo ešte jasnejšie, verím, že to, čo cítime, priťahujeme najsilnejšie a tieto emócie potom vytvárajú naše myšlienky. Často to môže byť priam desivý koncept pre tých, ktorí sa zaoberajú pretrvávajúcou depresiou, negativitou, obavami, smútkom alebo myslením založeným na strachu. Hovoria o tom, že nám prinesie ešte viac starostí! 

Mnohí odborníci často navrhujú, aby sme si jednoducho vybrali inú myšlienku. Vytrhnite sa z jej podstaty a vyberte si inak. Len keby to bolo také ľahké. 

Niektoré dni, keď všetko ide dobre a my sme šťastní a oddýchnutí, je dobrý pocit ako druhá prirodzenosť. Ale čo tie dni, keď sa cítime letargickí, ťažkopádni alebo máme čo do činenia s desivou či bolestivou udalosťou? Čo potom? 

Ako niekto, kto sám bojuje s depresiou a úzkosťou, z prvej ruky viem, že to nie je vždy ľahké. A ak sme roky uviaznutí v tom istom kolobehu, môže byť ťažké nájsť vnútornú vieru alebo presvedčenie, že sa veci niekedy zmenia.

Tu je však niekoľko praktických nástrojov, ktoré môžete začať implementovať do svojho života, aby ste sa z toho mohli „vytrhnúť“ a presunúť sa do pozitívnejšieho stavu mysle a emocionálneho priestoru. 

  • POVEDZTE ĎAKUJEM – Keď je váš život na dne, môže byť ťažké nájsť veci, za ktoré by ste mali byť vďační. Ale to je presne to, čo musíme urobiť. Sme zodpovední za trénovanie našej mysle a zameranie sa na to pozitívne. Keď si každé ráno zapíšete aspoň 5 vecí, za ktoré ste vďační, všimnete si obnovený pocit optimizmu, ktorý ste predtým necítili. Bez ohľadu na to, čo sa deje vo vašom živote, môžete nájsť 5 vecí, za ktoré ste vďační. Začnite v malom a buďte dôslední aj v dňoch, keď sa cítite dobre. Toto pravidelné cvičenie nakoniec začne preprogramovať váš vnútorný dialóg.
  • BUĎTE KREATÍVNY – Nájdite niečo, čo nakŕmi vašu dušu a vďaka čomu sa budete cítiť dobre. Často sa musíme doslova tlačiť, aby sme urobili niečo zábavné! Čo je to pre teba? Prestali ste pred rokmi maľovať, spievať či tancovať, pretože ste boli zaneprázdnení alebo to bolo príliš drahé? Čo ti v živote chýba? Čo skutočne rozospieva vaše srdce? Čo ťa nabije energiou? Keď odpoviete, zaviažte sa to uskutočniť. Nedovoľte, aby vám potreba byť dokonalým zabránila v užívaní si potešenia z tvorivej úlohy.
  • ZAČNI ZNOVU SNÍVAŤ – minulý rok som sa raz vzdal svojich snov. Bol som veľmi praktický a pomyslel som si „prečo sa obťažovať“. Niekedy bolesť z toho, že nedosiahneme to, čo chceme, zabíja našu iskru. Odváž sa začať znova snívať. Čo do pekla chceš v živote robiť? Aká je vaša najväčšia a najextravagantnejšia vízia vášho života? Tá, ktorú sa bojíte vysloviť zo strachu, že bude znieť bláznivo. Áno, tá. Prineste ju späť do popredia svojej mysle a precíťte hlboko emócie, ktoré vyvoláva, keď meditujete a vizualizujete si jej výsledok. Robte to denne a uvidíte, ako rýchlo vesmír zareaguje, aby vám priniesol tých správnych ľudí, okolnosti a udalosti, aby sa to stalo.
  • NÁJDITE LIEČITEĽA – Niekedy sme tak zablokovaní, že sa zdá, že nič nepomáha. Toto je čas nájsť niekoho, kto vám pomôže. Často budete musieť experimentovať, aby ste našli ten správny grif. Vyskúšajte hypnózu, techniku ​​emocionálnej slobody (EFT), komunikačnú terapiu, Reiki, životný koučing…niečo! Neutápajte sa len vo svojom nešťastí, urobte s tým niečo raz a navždy. Ak budete pokračovať v tom, čo ste vždy robili, budete aj naďalej dostávať to, čo ste vždy dostali. Zalomcujte vecami a rozhodnite sa ešte dnes, že TÝM PREJDETE, nech sa deje čokoľvek!
  • INŠPIRUJTE SA – Nič vám nepomôže dostať sa z prepadu viac ako čítanie povzbudzujúcej knihy alebo počúvanie inšpiratívnej audio-nahrávky počas jazdy. Choďte a pozrite si živé vystúpenie alebo navštívte umeleckú galériu. Všetci si to musíme pripomenúť a nikto nechodí permanentne šťastný a optimistický. Chce to prácu. Denne dobíjajte svoje duchovné, kreatívne a emocionálne batérie. Nie raz za týždeň, ale denne. Ak chcete zmeniť svoju budúcnosť, budete to potrebovať viac ako kedykoľvek predtým.

Nikto z nás v tom nie je sám. Všetci sa občas dostaneme dole a niekedy tam zostaneme príliš dlho. Ak sa nám podarí dosiahnuť, aby naše dobré dni prevážili tie zlé, začneme vidieť pozitívny posun v našom živote. Povznášajúce udalosti a ľudia k nám budú priťahovaní ako magnety. Čím viac, tým lepšie. 

Ako mi môj mentor často pripomína, „je v poriadku byť v poriadku“, ale v tomto prípade vám navrhujem, že „je v poriadku byť SKVELÝ!“ Máte povinnosť byť šťastní, žiariť, prosperovať a žiť život, o ktorom skutočne snívate.

Hovorím „Von“ každej negatívnej myšlienke, ktorá mi príde na myseľ. Žiadna osoba, miesto ani vec nemá nado mnou žiadnu moc, pretože ja som jediný mysliteľ. Vytváram si vlastnú realitu a všetkých v nej.

— Louise Hayová

Zanechať komentár